<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1542164732782740182\x26blogName\x3dA+Z+U+R+A\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://pastelover.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://pastelover.blogspot.com/\x26vt\x3d-1678242084661114700', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
assalamualaikum

welcome,i'm azura..19..johorean..
nice to meet you..



+ follow | Email | twitter | Facebook
Home | Dashboard
Friends:

chitchat:



Google + follower



recent update :
tutorial icon comel ikut cursor
written on Thursday, 19 September 2013 @ 21:10 ✈

assalamualaikum..
1st time buat tuto..hehe..sebab zura tengok tak ramai lagi yang buat tuto nie..so..nak cube2..
korang pon try laa..best..
nampak tak ade icon comel kalau korang gerak-gerakkan cursor..
so jom cube..
bismillahirahmanirrahim..ikot gambar kalau tak paham ok..sebab tu laman web jepun punye..hihi..


1.masuk sini dulu..
tekan yang zura bulat tu..register dulu..




2.isi nama..email..password..tick i agree......
then tekan yang zura bulat..tak paham..rujuk gambar..




3.log in kat yahoo..bukak email..nak verify email..kalau tak ade emailnye tekan bulat merah..kalau ade takyah tekan ok..




4.nanti dapat email macam kat bawah nie..tekan yang zura bulat..



5.dah verify email..keluar macam ni pulak..tekan gambar hammer tu..



6.sekarang korang pilih gambar icon comel yang korang nak..maximum 5..kalau nak icon yang dah disediakan korang pilih yang zura tunjuk tu..pilih 5..
kalau nak yang lebih comel upload gambar sendiri..tekan yang zura bulat dulu..nanti zura ajarkan..




7.korang pilih icon comel dari mane-mane..zura pilih kat sini..(recomended)
then save kat file korang dulu..5 tau..


8.dah tekan yang zura bulat kat atas tadi..akan keluar macam nie..tekan yang bulat tu..



9.upload kat sini..choose file..pastu upload..


10.nanti dah upload keluar gambar yang korang nak tu..nak upload lagi tekan macam kat gambar..nanti choose file..upload..
upload bape banyak korang nak...gambar yang korang upload tu da tersimpan..tak yah risau..
dah puas upload..tekan yang bulat atas..gambar hammer..



11.tekan gambar sampai ade kotak merah macam kat gambar tu..




12.scroll bawah..isi name ape-ape..tag..(tak yah pon xpe..)
pilih effect..ikot macam zura punye pon bole..nak ubah..pilih ikot suke hati..then tekan show preview..puas hati..save..



13.dah save..tekan yang bulat tu..



14.dah jumpe kod nye..macam biase..
Dashboard > Layout > Add a gadget > HTML/JavaScript. 
blogskin..save paste bawah </head>
preview dulu..


jadi ke tak jadi..comment ea..
nak copy tuto bole je..credit to me..hehe




4 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Do you know ? Honesty is the best policy in life