<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1542164732782740182\x26blogName\x3dA+Z+U+R+A\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://pastelover.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://pastelover.blogspot.com/\x26vt\x3d-1678242084661114700', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
assalamualaikum

welcome,i'm azura..19..johorean..
nice to meet you..



+ follow | Email | twitter | Facebook
Home | Dashboard
Friends:

chitchat:



Google + follower



recent update :
pemergianku ini tak dirancang..
written on Thursday, 19 September 2013 @ 11:40 ✈

assalamualaikum..

4.9.2013
zura sekeluarge dikejutkan dengan panggilan telefon mengatakan abang zura yang sulung excident berhampiran dengan skudai parade..kenderaan yang dibawak terbalik dan abang zura sampai tercampak keluar..ade darah beku kat kepale..koma kat Hospital Sultanah Aminah Johor Bahru..

6.9.2013
pembedahan kedua nak bersihkan lebihan darah beku dijangke akan dibuat tapi tak jadi sebab abang zura demam..badannye panas..ramalan doktor kate abang zura akan jadi macam kanak-kanak balik andainye dia sembuh nanti...tapi jangkaan doktor meleset cikit sebab abang zura memberi reaksi/tindak balas yang baik mase dalam pemantauan doktor..

8.9.2013
alhamdulillah zura berkesempatan melawat abang zura..die ditempatkan di ICU barat..mula-mula zura tak sampai hati nak tengok sebab tengah sedih giler nampak anak-anak die nanges sambil bace yassin untuk ayah diaorang..tapi abah zura kate..kalau tak tengok nanti galat mase balik rumah..so tengok la kejap..kakak zura temankan..kat ICU boleh masuk 2 orang 2 orang je kan..zura berdiri kat situ tak sampai 5 saat..tengok jap..sebak..then keluar balik..

9.9.2013
abah zura telefon abang zura yang no 2..sebab die yang tolong tangok-tengokkan abang zura yang kat ICU tu..nak tau ade ape-ape perkembangan tak..abang zura yang no 2 tu cakap..tadi abang yang 1st tu buang air besar..lege zura dengar..sebab zura fikir..dah ade perkembangan yang bagus..ade tande-tande nak sedar..

12.9.2013
abang zura kene cuci darah..kat situ zura dah pikir..buah pinggang die dah tak berfungsi dengan baik nak cuci darah..satu-satu organ die dah tak berfungsi dengan baik..

16.9.2013
hari jadi abang zura

17.9.2013
jam 1.45 petang..abang zura disahkan meninggal dunia..
punca kematian "septicaemic shock with multiorgan failure"



"During an infection, certain types of bacteria can produce and release complex molecules, called endotoxins, that may provoke a dramatic response by the body's immune system. Released in the bloodstream, endotoxins are particularly dangerous, because they become widely dispersed and affect the blood vessels themselves. Arteries and the smaller arterioles open wider, increasing the total volume of the circulatory system. At the same time, the walls of the blood vessels become leaky, allowing fluid to seep out into the tissues, lowering the amount of fluid left in circulation. This combination of increased system volume and decreased fluid causes a dramatic decrease in blood pressure and reduces the blood flow to the organs. Other changes brought on by immune response may cause coagulation of the blood in the extremities, which can further decrease circulation through the organs."
sorry kalau korang tak faham..
abang zura dikebumikan malam dalam pukul 9 lebih kat air hitam..
zura sempat cium jenazah dia..sejuk je..T_T
abah zura kate dia pergi dalam keadaan baik..badannye berisi..mukanye senyum..kulitnye putih-putih kekuningan..matenye macam dicelak..semoga Allah terime jenazahnye dalam keadaan baik..amin..

zura tak sangke raye hari tu ialah raye yang terakhir zura jumpe and cium tangan dia..
"pemergianku ini tak dirancang"
sape-sape je akan pergikan..ajal sentiase menunggu kita..

"Ya Allah terimalah dia dalam keadaan baik..terangilah kuburnya..tempatkanlah dia dikalangan hamba-hambaMu yang beriman dan beramal soleh..amin.."
Al-Fatihah untuk abang zura Mohd Zin Bin Salamat


2 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Do you know ? Honesty is the best policy in life