<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1542164732782740182\x26blogName\x3dA+Z+U+R+A\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://pastelover.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://pastelover.blogspot.com/\x26vt\x3d-1678242084661114700', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
assalamualaikum

welcome,i'm azura..19..johorean..
nice to meet you..



+ follow | Email | twitter | Facebook
Home | Dashboard
Friends:

chitchat:



Google + follower



recent update :
#2 PENGALAMAN PAHIT:Gangguan Seksual
written on Friday, 11 April 2014 @ 16:01 ✈

assalamualaikum..
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ

pertama sekali zura nak mintak maaf bagi pihak lelaki..zura bukan nak jatuhkan maruah seorang lelaki cuma zura nak share kepada pihak perempuan agar diorang lebih berwaspada...
mungkin korang pernah dengar kes macam nie..and zura pon alami benda yang sama..
selama nie zura cuma cerita kat kawan zura sorang je..and now tiba masa zura nak share kat semua..

ceritanya macam nie..
tahun lepas dalam bulan 5..hari pertama orientasi tingkatan 6 kat SMK Tun Ismail..
zura bertolak dari rumah naik bas..then zura turun kat sekolah lama zura..(tak nak sebut sekola apa sebab nanti takut kecoh pulak)..
zura tunggu kawan zura,qurratu,nak saing dia..
zura duduk,tunggu kat bustop depan sekolah tu..sambil tunggu-tunggu..ade sorang pakcik tukang kebun nie..tegur zura..macam tukang kebun baru je..sebab tak pernah nampak sebelum tu..
dan yang menakutkan nye..pakcik tu macam sengaja tak zip seluar dia dan tak pakai yang dalam tu..pakcik tu pulak makin lame makin dekat dengan zura..makin lama makin dekat..
"pakcik nie kenapa pulak???"

so ape yang zura NAMPAK???

zura memang blur time tu..pakcik tu dok tanya macam-macam..saje nak berdiri depan zura lama-lama..zura tak tau ape yang zura nampak sebab zura tak pernah ade pengalaman ade adik lelaki..
korang faham tak..
Ya Allah..*nak nangis..
bende nie dah lame..kadang-kadang dah tak ingat..baru-baru nie peristiwa tu menerpa balik kat minda..rase bodoh sangat time tu..kenapa zura tak lari je..
pakcik tu bla bila kawan zura dah sampai..
zura jadi lupa semuanya sebab time tu zura tengah excited nak jumpa kawan-kawan lama zura..
kalau kawan zura tak sampai lagi time tu macam mana??
T_T
zura banyak terbaca kat surat khabar..orang buat laporan polis..tapi zura malu nak cerita kat siapa-siapa..so zura diam je..
zura cuma takut..dia tu tukang kebun kat sekolah..tak mustahil dia buat benda yang sama dekat budak-budak perempuan kat dalam sekolah tu..
T_T
zura cuma bersangka baik..mungkin pakcik tu cuai kot..
tapi zura tak boleh lupa riak muka dia time tu..
something wrong with him..
memang sengaja ke..
so kaum-kaum hawa di luar sana..hati-hati..sentiasa waspada..

“Ya Allah, sekiranya Engkau mengetahui bahawa aku beriman denganMu dan RasulMu, dan aku memelihara kehormatanku hanya untuk suamiku, maka janganlah biarkan aku menjadi mangsa orang kafir dan orang zalim”

kepada kaum lelaki..behave yourself..
sekian~
 اَلحَمْدُ للَّهِ

5 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Do you know ? Honesty is the best policy in life