<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1542164732782740182\x26blogName\x3dA+Z+U+R+A\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://pastelover.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://pastelover.blogspot.com/\x26vt\x3d-1678242084661114700', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
assalamualaikum

welcome,i'm azura..19..johorean..
nice to meet you..



+ follow | Email | twitter | Facebook
Home | Dashboard
Friends:

chitchat:



Google + follower



recent update :
Mak tanya :"Bila Adik Nak Kawin?"
written on Wednesday, 19 March 2014 @ 13:03 ✈


assalamualaikum..
title tu bunyi macam dah terdesak je ek..haha..tak laa..tu soalan spontan+gurau-gurau je..bukan serius pun..

9.3.2014 hari tu hari jadi antara 2 orang kawan baik zura..NUR NABIHAH HAIRI dan kembarnya NUR NABILAH HAIRI..tapi zura lebih rapat dengan kakaknye..nabihah..kawan zura dari darjah 2 (2003)sampai lah sekarang..dah 11 tahun dah..

biaselah kalau birthday,pengguna maxis dapat panggilan percuma 24 jam kan..so kawan zura telefon laa zura..lame giller kot kiteorang berbual..
tapi mak zura macam pelik laa..dengan siapa zura nie dok berbual lame-lame tu..dengan pakwe ke..haisyh..mane laa zura ade pakwe..haha..

"adik cakap dengan sape tu?"

"dengan biha laa..hari nie birthday die"

"oo..die dengan adik sape dulu ek"

"biha dulu laa..die kan bulan 3..adik bulan 9..die dah 19 taun da..tahun depan dah 20"

"oo cepat nye..bile adik nak kawin nie???????"

"mak carikan laa..hahaha(joking)"

zura nie baru 19 kot..tapi kakak zura dulu 19 dah kawin..jodoh dah sampai..hihi..zura nie tak tau lagi bile..

*****************************************************************
ciri-ciri lelaki idaman yang zura cari..hihi..extra post jap..malas nak buat post banyak-banyak..

like this
sape tu..abah zura laa..hihi..

kenapa abah zura??
sebab abah zura mempunyai ciri-ciri suami yang baik..zura tak cakap ciri-ciri suami yang sempurna..sebab kadang-kadang abah zura pon ade kelemahan jugak..ade buat salah jugak..zura tak cite semua..tapi the main point je ea..

ape ciri-ciri yang ade pada abah zura??

1.suami yang prihatin
-mak zura kadang-kadang tak sihat..kadang-kadang banyak keje nak buat..penat kan..abah zura tak kisah kalau hari-hari tolong basuh baju..plus sidai sekali..banyak mane pon die tak merungut..kadang-kadang zura yang malu..hihi

2.suami yang penyabar,tegas dalam lembut
-dah 23 tahun usia perkahwinan mak abah zura..dan selame nie abah zura duduk dengan 3 orang perempuan yang terlalu banyak kerenahnye..siapa yang 3 tu..mak zura,kakak zura,ngan zura laa..semua memeningkan kepale..tapi abah zura rilek je..walaupun kuasa majoriti terletak pada tangan wanita..haha
-abah zura tak pernah sekali pukul,jentik,cubit and etc kat zura ngan kakak zura..biase mak zura laa..kecuali kalau masalah besar..rotan yang keluar..
pernah kene rotan tak??..of course pernah laa..budak degil macam zura nie takkan tak pernah kene rotan..hihi..

3.suami yang romantik
-dah tue-tue nie pon,boleh pulak main kejar-kejar ngan mak zura depan mate zura nie..isyh3..main cubit-cubit laa..macam-macam lagi laa..
dulu-dulu mase form1@2..menyampah laa jugak tengok..dah tue-tue pon macam budak-budak..geli tengok taw..haha
tu dulu..
sekarang dah masuk fasa 19~20..
rase macam best je..tu laa resepi kebahagiaan orang dulu-dulu..nanti zura nak macam tu jugak laa..haha..

4.suami yang ada pegangan agama
-abah zura bukan laa ustaz or imam ke..sekurang-kurangnye abah zura didik zura ngan kakak zura dengan baik sekali..thanks to abah..

nak explain panjang-panjang berjela kan tak nak bace pulak kan..hehe..so tu je..the main point..

rumusan..zura cari yang bersederhana sahaja..
-sederhana dalam akhlaknya
-sederhana dalam peribadinya
-selain daripada tu,adalah benefit..




3 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Do you know ? Honesty is the best policy in life